Tagliatelele de casă reprezintă esența pură a bucătăriei italienești, transformată într-o capodoperă a culinarului. Fiecare fâșie, lucrată manual, evocă tradiția și pasiunea unui bucătar, care dorește să își exprime arta prin intermediul ingredientelor alese cu grijă. Când aceste tagliatele se îmbină cu un sos adecvat, devin un simbol al eleganței și rafinamentului în gastronomie. Textura lor matasoasă, sclipind sub sos, oferă o experiență culinară de neuitat, răscolind simțurile și evocând amintiri ale unui drum printr-un sat italian pierdut între dealurile Toscanei.
Timp de preparare: 45 min | Timp de gătit: 3 min. | Numar de porții: 4
Ingrediente pentru rețeta de Tagliatele de Casă
- 400g făină de grâu dur
- 4 ouă mari, proaspete
- Un praf de sare
- 20 ml apă (dacă este necesar)

Instrucțiuni pentru rețeta de Tagliatele de Casă
- Pe o suprafață curată sau intr-un castron, formați un munte cu făină. Faceți o adâncitură în mijloc și adăugați ouăle bătute usor și sarea.
- Amestecați încet ingredientele, începând din centru, până când formați un aluat omogen.
- Frământați aluatul timp de 10 minute sau până devine elastic și neted. Dacă este prea uscat, adăugați apă treptat.
- Lăsați aluatul să se odihnească timp de 30 de minute acoperit cu un prosop umed.
- Dacă aveti o mașină de paste împărțiți aluatul în bucăți și treceti-l prin mașina de paste până obțineți tagliatelele dorite.
- Dacă nu aveți o mașină de paste întindeți aluatul cât de subțire se poate. Presărați făină și rulați aluatul strâns. Apoi cu un cuțit bine ascuțit tăiați rondele pe care le desfășurați si le intindeți.
- Fierbeți-le 2-3 minute în apă sărată și serviți cu sosul preferat.








Informații nutriționale pentru o porție de Tagliatele de Casă
- Calorii: 250kcal
- Proteine: 9g
- Grăsimi: 3g
- Carbohidrați: 47g
- Fibre: 2g
Dacă nu ai timp să gătești poți comanda la Mananci Acasa – Măncare Gătită NUMAI la comandă și livrată la Oală oriunde în București