Încercați aceasta negresa cu ciocolata, care vă va purta într-o călătorie culinară captivantă, plină de surprize delicioase și momente de bucurie. Cu fiecare pătrățică savurată, veți descoperi noi nuanțe de gust și textură ce vor încânta și îmbogăți experiența dvs. gourmet.
Bucurați-vă de straturile delicioase și crocante de ciocolată, care se desfac într-o explozie de gust în fiecare mușcătură. Aceasta negresa cu ciocolata este ideala pentru a fi servita alături de o ceașcă de cafea sau un pahar de lapte, fiind perfecta pentru a încheia o masă sau a sărbători o ocazie specială.
Timp de preparare: 20 min | Timp de coacere: 50 – 60 min | Numar portii: 16 patratele
Ingrediente pentru reteta negresa cu ciocolata
- 113 g unt nesărat, tăiat în bucăţi, plus extra pentru uns tava
- 125 g făină albă
- 30 g pudră de cacao fără zahăr
- 2,5 g praf de copt
- 2,5 g sare
- 225 g ciocolată semidulce sau amară, tocată
- 250 g zahăr
- 3 ouă mari
Instructiuni de preparare pentru reteta negresa cu ciocolata
- Preîncălzește cuptorul la 175 grade Celsius. Unge o tavă pătrată de 23 cm cu unt. Așează pe fundul și pe două laturi ale tăvii o fâșie de hârtie de copt, lăsând o prelungire de 5 cm pe cele două laturi. Unge hârtia cu unt și pune tava deoparte. Într-un bol mic, amestecă făina, cacaua, praful de copt și sarea; lasă deoparte.
- Așează untul și ciocolata într-un bol mare termorezistent, așezat deasupra (nu în) un vas cu apă care fierbe în clocot ușor. Încălzește, amestecând ocazional, până obții o compoziție omogenă, aproximativ 2-3 minute; apoi îndepărtează bolul de pe vas. Adaugă zahărul și amestecă până se combină. Adaugă ouăle și amestecă până la omogenizare. Adaugă amestecul de făină și amestecă doar până când este umezit (nu amesteca prea mult). Transferă aluatul în tava pregătită și nivelează suprafața.
- Coace până când o scobitoare introdusă în centru iese cu câteva firimituri umede, timp de 50-60 minute. Lasă la răcit în tavă timp de 30 minute. Folosind prelungirea de hârtie, ridică brownie-urile din tavă și transferă-le pe un grătar pentru a se răci complet (încă pe hârtie). Pe o tăbliță de tăiat, folosind un cuțit zimțat și umezit, taie în 16 pătrățele.

Informatii nutritionale pentru 100 grame
- Energie: 446 kcal
- Grăsimi: 25 g
- din care grăsimi saturate: 15 g
- Carbohidrați: 49 g
- din care zaharuri: 37 g
- Proteine: 5 g
- Fibre: 3 g
- Sare: 0,3 g
Poti comanda o delicioasa Negresa la Mananci Acasa care livreaza Oriunde in Bucuresti mancare gatita NUMAI la comanda
Vezi si alte retete delicioase de dulciuri