Cheesecake cu dovleac aromat și cremă fină

Trimite această rețetă prietenilor tăi:

Facebook
Pinterest
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Cheesecake-ul cu dovleac este o combinație delicioasă între textura cremoasă a brânzei și dulceața ușor condimentată a dovleacului. O alegere perfectă pentru zilele de toamnă, această rețetă impresionează prin simplitate și aromă. Vom folosi biscuiți digestivi, cremă de brânză fină și dovleac copt pentru a obține un desert rafinat și reconfortant.


Timp de preparare și porții

  • Timp de pregătire: 20 minute
  • Timp de gătire: 1 oră (inclusiv coacerea dovleacului și răcirea prăjiturii)
  • Porții: 8-10

Ingrediente necesare pentru Cheesecake cu Dovleac

  • Pentru crustă:
    • 200 g biscuiți digestivi
    • 100 g unt topit
  • Pentru umplutură:
    • 400 g dovleac copt și pasat
    • 200 g cremă de brânză Philadelphia
    • 150 g zahăr brun
    • 2 lingurițe scorțișoară
    • 1 linguriță mix de condimente (anason, cuișoare, nucșoară)
    • 200 g ciocolată neagră (pentru decor sau topping)
    • 10 g gelatină (sau 2 foi de gelatină)
ingrediente pentru reteta de cheesecake cu dovleac

Instructiuni detaliate de preparare pentru Cheesecake cu Dovleac

  1. Prepararea crustei:
    Mărunțește biscuiții digestivi într-un blender până obții o textură fină. Adaugă untul topit și amestecă până când compoziția devine omogenă. Pune amestecul într-o formă de tort cu inel detașabil (diametru de 20-22 cm) și presează bine, formând o crustă uniformă. Lasă forma la frigider pentru 10-15 minute.
  2. Prepararea umpluturii:
    Coace dovleacul în cuptor la 180°C timp de 30 de minute, până devine moale. După ce s-a răcit, pasează-l bine într-un blender. Între timp, dizolvă gelatina conform instrucțiunilor de pe pachet și las-o deoparte. Într-un bol mare, mixează crema de brânză cu zahărul brun și adaugă dovleacul pasat, scorțișoara și mixul de condimente. Încorporează gelatina dizolvată în compoziție, amestecând delicat.
  3. Asamblarea cheesecake-ului:
    Toarnă umplutura peste crusta de biscuiți și nivelează suprafața. Pune cheesecake-ul la frigider pentru cel puțin 3 ore sau peste noapte pentru a se întări.
  4. Decor și servire:
    Topeste ciocolata neagră la bain-marie și decorează cheesecake-ul după preferințe, cu un model de ciocolată sau doar cu ciocolată rasă.

Recomandări de servire

Servește cheesecake-ul rece, decorat cu fulgi de ciocolată sau un praf de scorțișoară deasupra pentru un efect vizual plăcut. Poți adăuga și un topping de frișcă bătută ușor îndulcită.


Recomandări de vinuri

Asociază acest desert cu un vin dulce, precum un Muscat Ottonel sau un Chardonnay dulce. Aromele delicate ale dovleacului și condimentele vor fi completate perfect de notele fructate și florale ale vinului.


Informații nutriționale pentru 100 g de Cheesecake cu Dovleac

  • Calorii: 290 kcal
  • Proteine: 4 g
  • Grăsimi: 18 g
  • Carbohidrați: 27 g
  • Zaharuri: 19 g
  • Fibre: 2 g

Comanda Cheesecake cu Dovleac pregatit numai la comanda si livrat la tine acasa in Bucuresti – Suna la 031-0050460 cu 1 zi inainte!

Alege sa comanzi si alte bunatati gatite la comanda la Mananci Acasa

libris.ro

Ți-e încă poftă? Vezi mai multe rețete

reteta de salata de boeuf de la gatesti acasa
Aperitive

Salata de boeuf

Salată Boeuf combină legume fierte, carne de vită fragedă și maioneză cremoasă, oferind un gust autentic românesc. Ingredientele sunt fin tăiate și amestecate, fiind perfectă pentru ocazii speciale. Rețeta aduce împreună tradiție și savori delicioase.

Read More »
Deserturi

Cheesecake vegan

Vă prezentăm răsfățul suprem pentru toți iubitorii de cheesecake, CHEESECECAKE VEGAN CREMOS și DELICIOS! Acest spectaculos desert este amestecul perfect de textură bogată, catifelată și prospețime acidulată și citrice. Cu o crustă de biscuiți graham, o umplutură delicioasă pe bază de caju și un topping la alegere de fructe proaspete sau un strop de sirop de arțar, acest cheesecake vă va ispiti papilele gustative și vă va face să vă doriți mai mult.

Read More »
reteta de chiftele de pui cu sos de rosii de la gatesti acasa
bucatarie romaneasca

Chiftele de pui cu sos de roșii

Rețeta rapidă de chiftele de pui cu sos de rosii, ușor de realizat. Rezultatul este o masă hrănitoare și apetisantă, care va deveni cu siguranță una dintre favoritele tale.

Read More »
reteta mancare de fasole verde pe care sa o gatesti acasa
bucatarie romaneasca

Mâncare de fasole verde

Mancare de fasole verde un fel de mâncare simplu și confortabil, perfect pentru zilele în care vrei ceva sănătos și gustos. Fasolea verde este foarte nutritivă și poate fi pregătită în diverse moduri, dar astăzi vă propunem o rețetă tradițională românească – mâncarea de fasole verde.

Read More »
reteta de mancare de cartofi de la gatesti acasa, reteta de tocanita de cartofi de la gatesti acasa
bucatarie romaneasca

Tocanita de cartofi

Cu un gust bogat si culoare frumoasa, tocanița de cartofi este o combinație delicioasă de cartofi moi și legume aromate. Acest fel de mâncare îmbină aromele de usturoi, ceapă și roșii cu cimbrul și boiaua, creând un gust autentic și plin de savoare. Presărată cu pătrunjel proaspăt, tocanița este perfectă pentru o masă sănătoasă și satisfăcătoare.

Read More »
reteta rapida de chili cu carcan pe care sa o gatesti acasa
Cina

Chili cu curcan- reteta rapida

Chili – reteta rapida care iti incalzeste serile reci de iarna aducand in farfurie soarele torid al Mexicului, aromele picante si texturile catifelate. Savurați acest chili cu curcan, o rețetă perfectă pentru serile reci, plină de arome și ușor de preparat. Combinați carnea tocată de curcan cu ceapă, fasole alba și roșie, roșii tăiate și condimente precum chili și chimen. Gătiți totul într-o singură oală pentru o mâncare reconfortantă și bogată în proteine.

Read More »
Nu mai sunt retete de afisat