Aceasta reteta de ciorba de miel traditionala este un deliciu culinar care ne poarta in inima bucatariei romanesti. Este un amestec de arome si gusturi care te vor transporta intr-un cadru rustic, plin de savoare si traditie.
Mielul este vedeta acestei retete, alegerea ideala pentru un gust fin si delicat. Carnea de miel, combinata cu legumele proaspete, asigura o ciorba bogata si nutritiva. Gustul bogat si textura delicata se imbina perfect cu aroma puternica de patrunjel si leustean proaspat.
Timp de preparare: 20 min | Timp de gatire: 2 ore | Numar de portii: 4-6
Ingrediente pentru reteta de ciorba de miel traditionala
- 500g carne de miel (pulpa sau piept)
- 2 cepe mari
- 2 morcovi
- 1 radacina de patrunjel
- 1 telina mica
- 2 cartofi
- 2 rosii
- 1 ardei gras
- 1 lingura pasta de tomate
- 1 legatura de leustean
- sare si piper dupa gust
- 2 litri de apa
Metoda de preparare pentru reteta de ciorba de miel traditionala
Pentru a prepara aceasta ciorba delicioasa, carnea de miel trebuie taiata in bucati mici si gatita in apa cu legume timp de cateva ore, astfel incat sa se infuzeze cu toate aromele si gusturile legumelor proaspete. Adaugati o lingura de pasta de tomate pentru o nota de aciditate si rosii pentru un gust dulce. Se serveste fierbinte, decorat cu patrunjel si leustean tocat.
- Taiati carnea de miel in bucati mici si puneti-o intr-o oala mare impreuna cu apa rece. Puneti oala pe foc si lasati sa fiarba.
- Curatati si taiati legumele in bucati potrivite. Adaugati-le in oala cu carne si amestecati bine.
- Lasati ciorba sa fiarba la foc mediu timp de aproximativ 2 ore sau pana cand carnea de miel este frageda si legumele sunt moi.
- Adaugati pasta de tomate, rosiile taiate cuburi si ardeiul gras taiat in fasii. Condimentati cu sare si piper dupa gust.
- Lasati ciorba sa fiarba inca 15-20 de minute, apoi adaugati leusteanul si patrunjelul tocat.
- Lasati sa fiarba inca 5 minute, apoi opriti focul si serviti ciorba fierbinte.
Sfaturi si recomandari pentru servire
Pentru a imbunatati gustul ciorbei, puteti lasa oala cu ciorba la frigider peste noapte, astfel incat aromele sa se imbine si mai bine.

Inainte de servire, reincalziti ciorba la foc mic si adaugati inca putin leustean si patrunjel proaspat tocat.
Recomandari de bauturi care merg cu ciorba de miel traditionala
Pentru a completa gustul si a completa experienta culinara a acestei ciorbe de miel traditionale, o bautura potrivita ar fi un vin rosu uscat si corpolent, precum Cabernet Sauvignon sau Merlot. Aceste vinuri sunt bogate in arome de fructe negre, cum ar
fi ciresele sau murele, si au un gust intens si complex, care se potriveste perfect cu gustul puternic al carnii de miel si al legumelor din ciorba.
De asemenea, o alta optiune ar fi o bere artizanala, care are o aroma bogata si un gust complex. O bere neagra sau o bere bruna ar fi perfecta pentru a completa gustul bogat si intens al acestei ciorbe de miel traditionale.
In general, bauturile potrivite pentru aceasta ciorba sunt cele care au un gust puternic, intens si complex, astfel incat sa se potriveasca perfect cu aromele si gusturile puternice ale acestui fel de mancare traditonal.
Informatii nutritionale pentru o portie
- Calorii: 240 kcal
- Proteine: 22 g
- Grasimi: 10 g
- Carbohidrati: 18 g
- Fibre: 4 g
Alte preparate pentru Masa de Paste: Pasca, Friptura de Miel, Drob de Miel
Pentru cei care doresc sa comanda o oala de Ciorba de Miel pentru Masa de Paste o pot face la Mananci Acasa