Ciorba de Miel Traditionala

Aceasta reteta de ciorba de miel traditionala este un deliciu culinar care ne poarta in inima bucatariei romanesti. Este un amestec de arome si gusturi care te vor transporta intr-un cadru rustic, plin de savoare si traditie.

Trimite această rețetă prietenilor tăi:

Facebook
Pinterest
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Aceasta reteta de ciorba de miel traditionala este un deliciu culinar care ne poarta in inima bucatariei romanesti. Este un amestec de arome si gusturi care te vor transporta intr-un cadru rustic, plin de savoare si traditie.

Mielul este vedeta acestei retete, alegerea ideala pentru un gust fin si delicat. Carnea de miel, combinata cu legumele proaspete, asigura o ciorba bogata si nutritiva. Gustul bogat si textura delicata se imbina perfect cu aroma puternica de patrunjel si leustean proaspat.


Timp de preparare: 20 min | Timp de gatire: 2 ore | Numar de portii: 4-6


Ingrediente pentru reteta de ciorba de miel traditionala

  • 500g carne de miel (pulpa sau piept)
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 telina mica
  • 2 cartofi
  • 2 rosii
  • 1 ardei gras
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 legatura de leustean
  • sare si piper dupa gust
  • 2 litri de apa

Metoda de preparare pentru reteta de ciorba de miel traditionala

Pentru a prepara aceasta ciorba delicioasa, carnea de miel trebuie taiata in bucati mici si gatita in apa cu legume timp de cateva ore, astfel incat sa se infuzeze cu toate aromele si gusturile legumelor proaspete. Adaugati o lingura de pasta de tomate pentru o nota de aciditate si rosii pentru un gust dulce. Se serveste fierbinte, decorat cu patrunjel si leustean tocat.

  1. Taiati carnea de miel in bucati mici si puneti-o intr-o oala mare impreuna cu apa rece. Puneti oala pe foc si lasati sa fiarba.
  2. Curatati si taiati legumele in bucati potrivite. Adaugati-le in oala cu carne si amestecati bine.
  3. Lasati ciorba sa fiarba la foc mediu timp de aproximativ 2 ore sau pana cand carnea de miel este frageda si legumele sunt moi.
  4. Adaugati pasta de tomate, rosiile taiate cuburi si ardeiul gras taiat in fasii. Condimentati cu sare si piper dupa gust.
  5. Lasati ciorba sa fiarba inca 15-20 de minute, apoi adaugati leusteanul si patrunjelul tocat.
  6. Lasati sa fiarba inca 5 minute, apoi opriti focul si serviti ciorba fierbinte.

Sfaturi si recomandari pentru servire

Pentru a imbunatati gustul ciorbei, puteti lasa oala cu ciorba la frigider peste noapte, astfel incat aromele sa se imbine si mai bine.

Reteta de ciorba de miel traditionala pe care sa o gatesti acasa pentru Masa de Paste
Reteta de ciorba de miel traditionala pe care sa o gatesti acasa pentru Masa de Paste

Inainte de servire, reincalziti ciorba la foc mic si adaugati inca putin leustean si patrunjel proaspat tocat.


Recomandari de bauturi care merg cu ciorba de miel traditionala

Pentru a completa gustul si a completa experienta culinara a acestei ciorbe de miel traditionale, o bautura potrivita ar fi un vin rosu uscat si corpolent, precum Cabernet Sauvignon sau Merlot. Aceste vinuri sunt bogate in arome de fructe negre, cum ar

fi ciresele sau murele, si au un gust intens si complex, care se potriveste perfect cu gustul puternic al carnii de miel si al legumelor din ciorba.

De asemenea, o alta optiune ar fi o bere artizanala, care are o aroma bogata si un gust complex. O bere neagra sau o bere bruna ar fi perfecta pentru a completa gustul bogat si intens al acestei ciorbe de miel traditionale.

In general, bauturile potrivite pentru aceasta ciorba sunt cele care au un gust puternic, intens si complex, astfel incat sa se potriveasca perfect cu aromele si gusturile puternice ale acestui fel de mancare traditonal.


Informatii nutritionale pentru o portie

  • Calorii: 240 kcal
  • Proteine: 22 g
  • Grasimi: 10 g
  • Carbohidrati: 18 g
  • Fibre: 4 g

Alte preparate pentru Masa de Paste: Pasca, Friptura de Miel, Drob de Miel

Pentru cei care doresc sa comanda o oala de Ciorba de Miel pentru Masa de Paste o pot face la Mananci Acasa

libris.ro

Ți-e încă poftă? Vezi mai multe rețete

Varza Calită de Post
bucatarie romaneasca

Varză călită de post

Varză călită de post – rețetă savuroasă, ușor de preparat, ideală pentru zilele de post, cu ingrediente simple și aromă autentică.

Read More »
Reteta ciorba de miel traditionala pe care sa o gatesti acasa pentru Masa de Paste
bucatarie romaneasca

Ciorba de Miel Traditionala

Aceasta reteta de ciorba de miel traditionala este un deliciu culinar care ne poarta in inima bucatariei romanesti. Este un amestec de arome si gusturi care te vor transporta intr-un cadru rustic, plin de savoare si traditie.

Read More »
reteta de ghiveci de legume de la gatesti acasa, reteta de ratatouille de la gatesti acasa
bucatarie romaneasca

Ratatouille

Explorați magia culinara a sudului Franței cu rețeta noastră autentică și tradițională de ratatouille. Acest delicios fel de mâncare este o adevărată declarație de dragoste adusă legumelor de vară, combinând aromele robuste ale vinetelor și dovleceilor cu dulceața ardeilor și roșiilor, toate unite sub coroana de busuioc proaspăt și rozmarin.

Read More »
reteta galuste cu prune pe care sa o gatesti acasa
bucatarie romaneasca

Găluște cu Prune

Găluștele cu prune reprezintă o călătorie gastronomică în inima tradițiilor culinare europene. Aceste mici bijuterii dulci, îmbogățite cu savoarea autentică a prunelor, ne îndeamnă să redescoperim bucuria mâncării simple, dar bogate în arome. Fiecare gălușcă înfășurată în jurul unei prune proaspete ne invită să ne amintim de mesele copilăriei. Să explorăm împreună această rețetă clasică și să aducem în farfurie un gust inconfundabil!

Read More »
reteta de sos vinegreta de la gatesti acasa; reteta de sos vinegreta; afla cum se face sosul pentru salata
Garnituri

Sosul Vinegreta

Sosul vinegreta este o combinație armonioasă de ulei, oțet, muștar și miere, având ca rezultat un dressing ușor, care poate transforma orice salată sau preparat într-o delicatesă. Echilibrează ingredientele, experimentează și bucură-te de gustul autentic al vinegretei!

Read More »
Deserturi

Tort Vegan de Ciocolată

Descoperă plăcerea pură cu acest tort vegan de ciocolată, îmbogățit cu arome calde de cardamon și scorțișoară. Cu o textură umedă și aerată, grație combinației perfecte de lapte de ovăz, făină și ulei de floarea-soarelui, acest desert este ornat cu un strat generos de zahăr brun aromatizat, pentru o experiență dulce de neuitat. Simplu de preparat și absolut delicios, acest tort reprezintă o alegere excelentă pentru orice ocazie, promițând să încânte papilele gustative ale tuturor invitaților, indiferent de preferințele lor culinare.

Read More »
Nu mai sunt retete de afisat