Cotlete de berbecut cu sos de menta si lamaie

Bucura-te de o experienta culinara exceptionala cu reteta de cotlete de berbecut cu sos de menta si lamaie perfect preparate, Aromele intense si bogate, combinate cu texturile fine si suculente, iti vor stimula papilele gustative si te vor purta intr-o calatorie culinara de neuitat. Savureaza fiecare muscatura si lasa-te invaluit in deliciul preparat cu atentie si delicate in propria ta bucatarie.

Trimite această rețetă prietenilor tăi:

Facebook
Pinterest
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Aceasta reteta de cotlete de berbecut cu sos de menta si lamaie este o adevarata capodopera culinara, care te va incanta cu siguranta in mod surprinzator si memorabil. Bucatile de carne selectate cu grija si maturate in mod corespunzator sunt infuzate cu aromele intense de usturoi si rozmarin, imbinandu-se perfect cu textura fina si suculenta a carnii. Sosul proaspat de menta si lamaie ofera o explozie de gust si aroma, combinand dulceata naturala a mierii cu aciditatea subtila a lamaii si prospetimea mentei proaspete tocate fin.


Timp de preparare: 15 min | Timp de gatire: 60 min | Numar portii: 4


Ingrediente pentru reteta de cotlete de berbecut cu sos de menta si lamaie

  • 1 kg cotlete de berbecut
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi, pisati
  • 2 linguri de rozmarin proaspat tocat
  • sare si piper negru, proaspat macinat

Pentru sosul de menta si lamaie:

  • 1 legatura de menta proaspata, tocat fin
  • 2 linguri de miere
  • 2 linguri de suc de lamaie proaspat stors
  • sare si piper negru, proaspat macinat

Instructiuni de preparare pentru cotlete de berbecut cu sos de menta si lamaie

  1. Preincalzeste cuptorul la 180°C.
  2. Amesteca uleiul de masline cu usturoiul pisat si rozmarinul tocat intr-un castron. Maseaza bucatile de carne cu amestecul obtinut si condimenteaza cu sare si piper.
  3. Pune friptura intr-o tava de copt si las-o sa se rumeneasca timp de 10-15 minute.
  4. Redu temperatura cuptorului la 150°C si lasa friptura sa se gateasca inca 45-60 de minute, sau pana cand temperatura interna a carnii ajunge la 65°C pentru o friptura medie sau 70°C pentru o friptura bine facuta.
  5. Cat timp friptura se coace, pregateste sosul de menta si lamaie. Amesteca toate ingredientele intr-un bol si condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
  6. Scoate friptura din cuptor si las-o sa se odihneasca timp de 10 minute. Taie friptura in felii subtiri (daca ai cumparat bucata intreaga de cotlet de berbecut) si serveste cu sosul de menta si lamaie pe deasupra.
reteta cotlete de berbecut cu sos de menta si lamaie pe care sa o gatesti acasa pentru Masa de Paste
Cotlete de berbecut cu sos de menta si lamaie

Aceasta friptura este o alegere perfecta pentru o cina gourmet, o ocazie speciala sau pentru a incanta invitatii tai.


Informatii nutrionale pentru 1 portie:

  • Calorii: 362
  • Grasimi: 18g
  • Proteine: 40g
  • Carbohidrati: 8g
  • Fibre: 1g

Poti comanda bunatati din carne de miel, berbecut sau oaie si de la Mananci Acasa. Gatim numai la comanda si livram Oriunde in Bucuresti.

libris.ro

Ți-e încă poftă? Vezi mai multe rețete

Bucatarie americana

Aripioare Picante

Descoperă secretul celor mai savuroase aripioare picante, inspirate din bucataria traditională, care vor face furori la orice masă. Cu un amestec perfect de condimente afumate și un sos dulce-picant, aceste aripioare la cuptor sunt crocante pe dinafară și suculente pe dinăuntru. Ușor de făcut și imposibil de rezistat, rețeta noastră promite să aducă un val de arome și satisfacție. Perfecte pentru serile de film sau petreceri cu prietenii, aripioarele noastre picante vor fi vedeta oricărei mese. Pune-le pe listă și pregătește-te să impresionezi!

Read More »
Cina

Piept de pui cu parmezan

Pollo alla Parmigiana (pui cu parmezan) este un delicios preparat italian, în care pieptul de pui, condimentat și învelit într-un amestec de pesmet și parmezan, este prăjit până devine auriu, apoi copt în cuptor cu sos marinara și mozzarella topită. Această combinație oferă un echilibru perfect între textura crocantă a puiului și bogăția cremoasă a brânzei, rezultând un fel de mâncare gustos, plin de arome. Ideal pentru o cină în familie sau o ocazie specială, Pollo alla Parmigiana este atât de simplu de preparat, cât și impresionant în prezentare.

Read More »
reteta supa crema de cartofi cu ardei copti pe care sa o gatesti acasa
bucatarie romaneasca

Supa Crema de Cartofi cu Ardei Copti

Într-o lume în care rafinamentul se regăsește în detaliile subtile, vă invităm să descoperiți o simfonie culinară în care simplitatea și eleganța se îmbină în mod divin. Supa noastră cremă de cartofi cu ardei copți este o călătorie gastronomică, un dans delicat al aromei telurice a cartofilor și al notei usor afumate a ardeilor roșii copți. Aceasta nu este doar o supă, ci un tablou culinar unde fiecare ingredient își joacă rolul cu măiestrie. De la consistența cremoasă și catifelată, la contrastele de arome și texturi, această supă este o experiență gourmet, o adevărată îmbrățișare a confortului culinar.

Read More »
Reteta delicioasa pentru caserola cu pui si legume pe care sa o gatesti acasa
Cina

Caserola de pui si legume

Bucurați-vă de o experiență gastronomică rafinată și încântați-vă simțurile cu această caserola de pui si legume, pregătită cu migală și dragoste. Aromele proaspete ale legumelor de sezon, combinate cu gustul delicat al puiului suculent și aromele delicate de condimente, vor crea o explozie de savoare în gura dvs. Puneți-vă în valoare talentele culinare și surprindeți-vă prietenii și familia cu acest deliciu gourmet.

Read More »
reteta de mancare de cartofi de la gatesti acasa, reteta de tocanita de cartofi de la gatesti acasa
bucatarie romaneasca

Tocanita de cartofi

Cu un gust bogat si culoare frumoasa, tocanița de cartofi este o combinație delicioasă de cartofi moi și legume aromate. Acest fel de mâncare îmbină aromele de usturoi, ceapă și roșii cu cimbrul și boiaua, creând un gust autentic și plin de savoare. Presărată cu pătrunjel proaspăt, tocanița este perfectă pentru o masă sănătoasă și satisfăcătoare.

Read More »
Astăzi, avem ocazia de a explora o delicioasă rețetă din bucătăria asiatică - Pui Shanghai. Acest fel de mâncare are un echilibru perfect între dulce și picant, un gust complex și o textură crocantă care vă vor duce simțurile într-o călătorie culinară memorabilă. Haideți să trecem prin fiecare etapă a acestui proces culinar minunat.
Aperitive

PUI SHANGHAI

Pui Shanghai, un fel de mâncare asiatică vibrant, crocant și delicios, reprezintă o combinație minunată de arome și texturi care îți încântă simțurile și îți aduc bucurie în fiecare mușcătură. Bucățile suculente de pui, învelite într-un strat crocant și auriu, sunt înmuiate într-un sos savuros de soia cu note subtile de ghimbir și usturoi, care se termină cu o notă picantă de ardei iute roșu.

Read More »
Nu mai sunt retete de afisat