Cotlete de berbecut cu sos de menta si lamaie

Bucura-te de o experienta culinara exceptionala cu reteta de cotlete de berbecut cu sos de menta si lamaie perfect preparate, Aromele intense si bogate, combinate cu texturile fine si suculente, iti vor stimula papilele gustative si te vor purta intr-o calatorie culinara de neuitat. Savureaza fiecare muscatura si lasa-te invaluit in deliciul preparat cu atentie si delicate in propria ta bucatarie.

Trimite această rețetă prietenilor tăi:

Facebook
Pinterest
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Aceasta reteta de cotlete de berbecut cu sos de menta si lamaie este o adevarata capodopera culinara, care te va incanta cu siguranta in mod surprinzator si memorabil. Bucatile de carne selectate cu grija si maturate in mod corespunzator sunt infuzate cu aromele intense de usturoi si rozmarin, imbinandu-se perfect cu textura fina si suculenta a carnii. Sosul proaspat de menta si lamaie ofera o explozie de gust si aroma, combinand dulceata naturala a mierii cu aciditatea subtila a lamaii si prospetimea mentei proaspete tocate fin.


Timp de preparare: 15 min | Timp de gatire: 60 min | Numar portii: 4


Ingrediente pentru reteta de cotlete de berbecut cu sos de menta si lamaie

  • 1 kg cotlete de berbecut
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi, pisati
  • 2 linguri de rozmarin proaspat tocat
  • sare si piper negru, proaspat macinat

Pentru sosul de menta si lamaie:

  • 1 legatura de menta proaspata, tocat fin
  • 2 linguri de miere
  • 2 linguri de suc de lamaie proaspat stors
  • sare si piper negru, proaspat macinat

Instructiuni de preparare pentru cotlete de berbecut cu sos de menta si lamaie

  1. Preincalzeste cuptorul la 180°C.
  2. Amesteca uleiul de masline cu usturoiul pisat si rozmarinul tocat intr-un castron. Maseaza bucatile de carne cu amestecul obtinut si condimenteaza cu sare si piper.
  3. Pune friptura intr-o tava de copt si las-o sa se rumeneasca timp de 10-15 minute.
  4. Redu temperatura cuptorului la 150°C si lasa friptura sa se gateasca inca 45-60 de minute, sau pana cand temperatura interna a carnii ajunge la 65°C pentru o friptura medie sau 70°C pentru o friptura bine facuta.
  5. Cat timp friptura se coace, pregateste sosul de menta si lamaie. Amesteca toate ingredientele intr-un bol si condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
  6. Scoate friptura din cuptor si las-o sa se odihneasca timp de 10 minute. Taie friptura in felii subtiri (daca ai cumparat bucata intreaga de cotlet de berbecut) si serveste cu sosul de menta si lamaie pe deasupra.
reteta cotlete de berbecut cu sos de menta si lamaie pe care sa o gatesti acasa pentru Masa de Paste
Cotlete de berbecut cu sos de menta si lamaie

Aceasta friptura este o alegere perfecta pentru o cina gourmet, o ocazie speciala sau pentru a incanta invitatii tai.


Informatii nutrionale pentru 1 portie:

  • Calorii: 362
  • Grasimi: 18g
  • Proteine: 40g
  • Carbohidrati: 8g
  • Fibre: 1g

Poti comanda bunatati din carne de miel, berbecut sau oaie si de la Mananci Acasa. Gatim numai la comanda si livram Oriunde in Bucuresti.

libris.ro

Ți-e încă poftă? Vezi mai multe rețete

Reteta drob de miel cu verdeata si oua pe care sa o gatesti acasa
Aperitive

Drob de miel cu verdeata si oua

Intr-o explozie de arome si texturi, acest drob de miel cu verdeata si oua reprezinta o reinterpretare creativa a acestei traditii culinare. Carnea de miel delicata si proaspata se imbina armonios cu verdeata aromata, intr-o creatie ce reprezinta o adevarata arta gastronomica. Ouale fierte tari, plasate strategic in mijlocul drobului, ofera un contrast delicios de textura si gust, amplificand savoarea acestui preparat.

Read More »
Reteta Pere Divine în Vin Alb și Sos de Vanilie Aromat
Cina

Pere Divine în Vin Alb și Sos de Vanilie

Bucură-te de acest desert rafinat și atrăgător, care te va încânta cu gustul său delicat și
complex. Perele fierte în vin alb își etalează aromele fine, iar sosul de vanilie aromat conferă o
notă de eleganță și o textură cremoasă. Acest desert sofisticat este perfect pentru a impresiona
invitații și a încheia o cină festivă într-un mod memorabil.

Read More »
reteta musaca traditionala cu cartofi feliati pe care sa o gatesti acasa
bucatarie romaneasca

MUSACA DE CARTOFI

Musaca de Cartofi este alegerea perfectă pentru o masă în familie sau o seară petrecută alături de prieteni. Prin această rețetă clasică, tradiția și savoarea se întâlnesc într-un dans gustativ plin de farmec. Vă încurajăm să încercați această rețetă minunată și să vă bucurați de o experiență culinară autentică și plină de satisfacții!

Read More »
Reteta pulpa de miel la cuptor cu rozmarin si usturoi pe care sa o gatesti acasa pentru Masa de Paste
bucatarie romaneasca

Pulpa de miel la cuptor cu rozmarin si usturoi

Pulpa de miel cu rozmarin si usturoi este o adevarata capodopera culinara, pregatita cu pasiune si pricepere. Carnea de miel de calitate superioara se imbina perfect cu aromele subtile de rozmarin si usturoi, creand o simfonie gustativa care te va cuceri de la prima degustare. Textura suculenta a fripturii este obtinuta prin procesul lent de coacere la cuptor, care pastreaza toti sucurile naturale ale carnii si ii intensifica aroma subtila. Gustul intens al rozmarinului, imbinat cu parfumul delicat de usturoi, creeaza o explozie de arome in palat, care te vor duce intr-o calatorie a gustului de neuitat. Serveste friptura de miel cu rozmarin si usturoi cu o garnitura de legume proaspete sau o salata verde crocanta, pentru a completa perfect aceasta adevarata opere de arta culinara

Read More »
bucatarie romaneasca

Tocanită Tricoloră

Tocanita tricolora este o explozie de arome și culori în farfurie. Cu carne tocată de vită, ardei grași în trei nuanțe vibrante și un sos bogat de roșii, aceasta este o rețetă care aduce bucuria în bucătărie. Perfectă pentru a fi servită cu mămăligă sau pâine proaspătă, această tocaniță va satisface cu siguranță pofta de o masă savuroasă și reconfortantă.

Read More »
Nu mai sunt retete de afisat