Ouă umplute

Această rețetă simplă de ouă umplute cu maioneză cremoasă este un aperitiv ușor și delicios, perfect pentru orice ocazie. Aceste ouă umplute sunt rapide și ușor de făcut, iar umplutura cremoasă, cu un gust ușor de muștar Dijon și ceapă verde, este absolut delicioasă. Savurați acest aperitiv delicios la micul dejun, prânz sau cină sau serviți-l la o petrecere sau un eveniment special.

Trimite această rețetă prietenilor tăi:

Facebook
Pinterest
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Această rețetă simplă de ouă umplute cu maioneză cremoasă este un aperitiv ușor și delicios, perfect pentru orice ocazie. Aceste ouă umplute sunt rapide și ușor de făcut, iar umplutura cremoasă, cu un gust ușor de muștar Dijon și ceapă verde, este absolut delicioasă. Savurați acest aperitiv delicios la micul dejun, prânz sau cină sau serviți-l la o petrecere sau un eveniment special.


Timp de pregatire: 20 min | Timp de gatire: 13 min | Numar portii: 16 jumatati de ou


Ingrediente pentru reteta de oua umplute

  • 8 ouă mari
  • 80 ml maioneză
  • 1 lingură de muștar Dijon
  • 1 linguriță oțet de vin alb
  • 1 lingură de ceapă verde mărunțită
  • 1/4 linguriță sos iute, cum ar fi Tabasco
  • sare grunjoasă și piper măcinat
  • paprika pentru garnisit

Metoda de preparare pentru reteta de oua umplute

  1. Pune ouăle într-un vas mediu și acoperă-le cu apă rece, adăugând suficientă apă astfel încât să le acopere cu 1 inch (aproximativ 2.5 cm).
  2. Pune vasul pe foc și aduce la punctul de fierbere. După ce a început să fiarbă, ia vasul de pe foc, acoperă-l și lasă ouăle să se odihnească în apă fierbinte timp de 13 minute.
  3. În timp ce ouăle fierb, amestecă într-un bol mediu maioneza, muștarul, oțetul, ceapa verde și sosul iute.
  4. Scoate ouăle din apă și pune-le sub jet de apă rece pentru a le răci.
  5. Curăță ouăle și taie-le pe jumătate pe lungime, scoate gălbenușurile și păstrează albușurile intacte.
  6. Pune gălbenușurile în bolul cu amestecul de maioneză și asezonează cu sare și piper. Mixează cu o furculiță până când obții o pastă cremoasă.
  7. Pune pasta de gălbenuș în albușurile goale.
  8. Presară paprika deasupra ouălor umplute înainte de servire sau acoperă-le cu folie de plastic și lasă-le la frigider până la 8 ore înainte de servire.

informatii nutritionale pentru oua umplute

  • Calorii: 230 kcal
  • Grăsimi: 19.2 g
  • Grăsimi saturate: 3.9 g
  • Colesterol: 268 mg
  • Sodiu: 307 mg
  • Carbohidrați: 2.2 g
  • Zaharuri: 1.5 g
  • Fibre: 0.2 g
  • Proteine: 11.9 g

Incearca si alte retete de Aperitive si Gustari

Poti comanda Aperitive delicioase cu livrare la tine acasa Oriunde in Bucuresti la www.mananciacasa.ro

libris.ro

Ți-e încă poftă? Vezi mai multe rețete

buffalo wings with sesame seeds and dips on plastic containers
Asiatic

Pui cu Susan

Acest pui cu susan suculent este o adevărată sărbătoare pentru simțuri! Marinat într-un amestec de sos de soia si condimente puiul este apoi prăjit până devine crocant și acoperit cu o glazură lipicioasă și dulce de susan. Servit pe un pat de orez pufos și acoperit cu semințe de susan prăjite și ceapă verde, acest fel de mâncare este o simfonie de arome și texturi care te vor face sa-ti doresti mai mult.

Read More »
reteta de paste cu sos de rosii de la gatesti acasa
Cina

Paste cu Sos de Roșii

Explorează autenticitatea și simplitatea bucătăriei italienești cu această rețetă tradițională de paste cu sos de roșii. Realizată cu ingrediente de bază, dar cu gusturi profunde

Read More »
bucatarie romaneasca

Supa Cremă de Conopidă

Această rețetă de supă cremoasă de conopidă combină conopida și cartofii cu ceapă și usturoi, gătite în supă de legume sau de pui, apoi pasate pentru a obține o textură mătăsoasă. Adaugă smântână sau lapte pentru cremozitate și asezonează cu sare și piper. Servește-o fierbinte, garnisită după preferințe, pentru un fel de mâncare reconfortant și sățios, perfect pentru zilele răcoroase.

Read More »
reteta de salata berlineza de la gatesti acasa
Aperitive

Salata Berlineza

Salata berlineză este o combinație armonioasă de texturi și arome, reușind să aducă în farfurie o parte din farmecul autentic al bucatariei germane. Ideală ca aperitiv sau ca garnitură alături de o bucată de carne friptă, această salată promite să vă cucerească papilele gustative cu fiecare înghițitură!

Read More »
Varza Calită de Post
bucatarie romaneasca

Varză călită de post

Varză călită de post – rețetă savuroasă, ușor de preparat, ideală pentru zilele de post, cu ingrediente simple și aromă autentică.

Read More »
Cina

Tagliatele de Casă

Tagliatelele de casă reprezintă esența pură a bucătăriei italienești, transformată într-o capodoperă a culinarului. Fiecare fâșie, lucrată manual, evocă tradiția și pasiunea unui bucătar, care dorește să își exprime arta prin intermediul ingredientelor alese cu grijă. Când aceste tagliatele se îmbină cu un sos adecvat, devin un simbol al eleganței și rafinamentului în gastronomie. Textura lor matasoasă, sclipind sub sos, oferă o experiență culinară de neuitat, răscolind simțurile și evocând amintiri ale unui drum printr-un sat italian pierdut între dealurile Toscanei.

Read More »
Nu mai sunt retete de afisat