Pui la cuptor cu muștar si miere

Acest pui la cuptor cu muștar și miere este o adevărată delicatesă pentru papilele tale gustative. Carnea suculentă și îmbibată în acest amestec savuros de muștar și miere, face ca fiecare fâșie să fie un adevărat răsfăț pentru papilele tale. Muștarul aduce un gust picant, care se combină perfect cu dulceața mierii, oferind o experiență culinară de neuitat. Carnea este gătită la perfecțiune, fiecare bucățică fiind fragedă și plină de arome. Sosul format din muștar și miere îmbogățește și mai mult acest fel de mancare dându-i o textură și un gust deosebit. Acest pui la cuptor cu muștar și miere este servit cu o garnitură cartofi si morcovi la cuptor oferind un aspect armonios al acestei mese. Fă-ți familia și prietenii fericiți cu aceasta farfurie gourmet, pe care cu siguranță o vor aprecia și savura din plin.

Trimite această rețetă prietenilor tăi:

Facebook
Pinterest
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Pui cu muştar aromat cu miere, cu morcovi şi cartofi.

Timp preparare: 15 minute | Timp de gatire: 50 minute | Numar de portii: 4


INGREDIENTE:

  • 0.5 kg cartofi, tăiați în felii
  • 1 pui de circa 1 kg, spalat
  • 6 morcovi medii, feliați
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1-1/2 linguri de miere
  • 3 linguri muștar
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • 2 catei de usturoi, decojit
  • sare si piper dupa gust

 

INSTRUCTIUNI:

1. Preîncălziți cuptorul la 220 Celsius

2. Într-o tigaie mică, aruncați cartofii și morcovii cu ulei, sare și piper.

3. Adaugati căței de usturoi curățați printre legume și împrăștiați rozmarinul deasupra.

4. Aranjați puiul printre legume și coaceți neacoperit timp de 30 de minute.

5. Între timp, amestecați muștarul și mierea.

6. Scoateți tava din cuptor. Luați cu grijă puiul din tigaie într-o altă farfurie curată. Întindeți amestecul de miere-muștar peste pui.

7. Amestecați legumele în tavă, puneti puiul inapoi în tavă și puneți tava înapoi în cuptor.

Coaceți 10-20 de minute, până când puiul este gătit și legumele sunt fragede. 

Sfaturi utile:


 

Informatii Nutritionale:

  • Valori per portie
  • Calorii: 356.7
    • Total grasimi: 8.9 g
    • Colesterol: 66.1 mg
    • Sodiu: 427.2 mg
    • Total Carbohidrati: 39.4 g
    • Fibre: 5.8 g
    • Proteine: 30.5 g
libris.ro

Ți-e încă poftă? Vezi mai multe rețete

bucatarie romaneasca

Varză a la Cluj

Descoperiți delicioasa varză a la Cluj, un preparat clasic al bucătăriei transilvănene. Preparatul îmbină straturi de varză murată sau dulce, dupa preferinta, și carne tocată (porc, vită sau mix de porc și vită) aromatizate cu ceapă, cimbru și bulion, cu orez . După asamblarea în straturi, se coace lent în cuptor până se rumenește deasupra. Servită caldă, această mâncare este perfectă pentru mesele în familie, aducând în farfurii tradiția culinară a Transilvaniei.

Read More »
reteta gazpacho pe care sa o gatesti acasa
Pranz

Gazpacho

Hai să pornim într-o aventură culinară spre soarele Spaniei cu această rețetă de Gazpacho! Micile noastre regine ale grădinii, roșiile Piccadilly, colorate ca un apus mediteranean, sunt starurile acestei supe reci. Ardeii roșii și castravetele aduc prospețimea, iar cățeii de usturoi adaugă un dram de picant. Un strop de oțet de zmeură și un val de ulei de măsline completează simfonia gusturilor. Gazpacho-ul nostru, o vacanță într-un bol, e gata de servire. Savurați-l, prieteni, și lăsați-l să danseze pe limbă în ritmul flamenco. Ole!

Read More »
reteta musaca traditionala cu cartofi feliati pe care sa o gatesti acasa
bucatarie romaneasca

MUSACA DE CARTOFI

Musaca de Cartofi este alegerea perfectă pentru o masă în familie sau o seară petrecută alături de prieteni. Prin această rețetă clasică, tradiția și savoarea se întâlnesc într-un dans gustativ plin de farmec. Vă încurajăm să încercați această rețetă minunată și să vă bucurați de o experiență culinară autentică și plină de satisfacții!

Read More »
Deserturi

Gofre

Amestecă ingredientele uscate (făină, zahăr, praf de copt) și cele lichide (ouă, lapte, unt topit și răcit) pentru a obține un aluat omogen. Pregătește aparatul de vafe, unge-l cu unt și coace vafele până devin aurii, aproximativ 5-6 minute. Servește-le calde și bucură-te de un răsfăț dulce!

Read More »
Nu mai sunt retete de afisat