Paste cu făină din linte

Pregătește-ți papilele pentru o petrecere cu pastele noastre cu făină de linte! Acest fel de mâncare nu este doar plin de proteine și fibre, dar este și fără gluten. În plus, este atât de delicios, încât vei cânta” Linte, linte, e preferata mea!” în cel mai scurt timp.

Trimite această rețetă prietenilor tăi:

Facebook
Pinterest
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Info Nutriționale

Informații nutriționale (pe porție, pe baza a 4 porții)::

  • Calorii: 320
  • Grăsimi: 9 g
  • Carbohidrați: 47 g
  • Proteine: 14 g

Ingrediente

  • 200 g faina de linte
  • 100 g faina universala
  • 1 lingurita sare
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei de masline
  • Apă 

Instrucțiuni

  1. Într-un castron mare, combinați făina de linte, făina universală și sarea. Amesteca bine.
  2. Adăugați ouăle și uleiul de măsline în amestecul de făină și amestecați până se formează un aluat. Dacă aluatul este prea uscat, adăugați apă după cum este necesar.
  3. Framantam aluatul aproximativ 5 minute pana devine neted si elastic.
  4. Acoperiți aluatul cu o cârpă umedă și lăsați-l să se odihnească aproximativ 10 minute.
  5. Întindeți aluatul pe o suprafață cu făină până la grosimea dorită.
  6. Tăiați pastele în forma dorită (de ex. fettuccine, spaghete etc.).
  7. Aduceți o oală cu apă cu sare la fiert.
  8. Adăugați pastele în apa clocotită și gătiți aproximativ 8-10 minute, sau până când sunt al dente.
  9. Scurge pastele și servește cu sosul dorit. Bucurați-vă!

 

libris.ro

Ți-e încă poftă? Vezi mai multe rețete

bucatarie romaneasca

Ciorba de potroace de pasare

Ciorba de potroace de pasăre este perfectă pentru zilele răcoroase și se servește ideal alături de un ardei iute și un strop de smântână. Fiecare lingură îți va aduce aminte de casa bunicii și te va transporta în inima bucătăriei românești tradiționale.

Read More »
reteta cartofi cu rozmarin la cuptor pe care sa-i gatesti acasa
bucatarie romaneasca

CARTOFI CU ROZMARIN

Încercați rețeta noastră de cartofi cu rozmarin. Perfectă ca garnitură sau ca fel principal vegetarian. Simplitate, aromă și crocant într-un singur fel

Read More »
reteta dovlecei pane pe care sa o gatesti acasa
Aperitive

DOVLECEI PANE

Dovleceii pane sunt un deliciu de vară din bucătăria tradițională românească, simpli și savuroși. Această rețetă are toate elementele care vă vor încânta papilele gustative: textura crocantă la exterior, moale și suculentă în interior, cu o aromă delicată de dovlecel. Fie că-i servim ca aperitiv, fie ca garnitură alături de o friptură suculentă sau pur și simplu ca o cină ușoară cu un sos de iaurt și usturoi, dovleceii pane sunt întotdeauna o alegere excelentă.

Read More »
Reteta de Pui la Cuptor in Sos de Cola din bucataria asiatica pe care sa o gatesti acasa
Asiatic

Pui la Cuptor in Sos de Cola

Pui la Cuptor in Sos de Cola este o rețetă inedită și plină de savoare, care aduce un gust nou în lumea bucătăriei asiatice. Această delicatesă este un amestec perfect de arome dulci și picante, care se completează armonios cu gustul inconfundabil al băuturii răcoritoare Coca-Cola.

Read More »
reteta supa crema de cartofi cu ardei copti pe care sa o gatesti acasa
bucatarie romaneasca

Supa Crema de Cartofi cu Ardei Copti

Într-o lume în care rafinamentul se regăsește în detaliile subtile, vă invităm să descoperiți o simfonie culinară în care simplitatea și eleganța se îmbină în mod divin. Supa noastră cremă de cartofi cu ardei copți este o călătorie gastronomică, un dans delicat al aromei telurice a cartofilor și al notei usor afumate a ardeilor roșii copți. Aceasta nu este doar o supă, ci un tablou culinar unde fiecare ingredient își joacă rolul cu măiestrie. De la consistența cremoasă și catifelată, la contrastele de arome și texturi, această supă este o experiență gourmet, o adevărată îmbrățișare a confortului culinar.

Read More »
Nu mai sunt retete de afisat