Pui crocant cu aroma de cedru

Aromele de cedru și lemn se îmbină perfect cu puiul crocant și suculent, creând o experiență culinară de neuitat. Textura delicată a cărnii se împletește armonios cu notele parfumate și dulci ale zahărului brun, în timp ce sarea și piperul adaugă un gust picant și condimentat. În interiorul puiului, lămâia și usturoiul oferă o notă citrică și aromatică, care completează perfect aromele lemnoase.

Trimite această rețetă prietenilor tăi:

Facebook
Pinterest
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Gateste pui crocant cu aroma de cedru si savurează o explozie de arome rustice. Carnea suculentă și crocantă se îmbină perfect cu aromele lemnoase și parfumate, oferind o experiență culinară gourmet și inspirațională.

Aromele de cedru și lemn se îmbină perfect cu puiul crocant și suculent, creând o experiență culinară de neuitat. Textura delicată a cărnii se împletește armonios cu notele parfumate și dulci ale zahărului brun, în timp ce sarea și piperul adaugă un gust picant și condimentat. În interiorul puiului, lămâia și usturoiul oferă o notă citrică și aromatică, care completează perfect aromele lemnoase. Preparat într-un mod unic, acest pui de fermă crocant cu aromă de lemn de cedru va fi cu siguranță punctul culminant meniului tău gourmet. Fiecare mușchi al cărnii este fraged și suculent, având o crocantă perfectă la suprafață, care se desprinde sub dantura cu ușurință. Gustul proaspăt și natural al puiului de fermă se combină armonios cu aroma lemnoasă și parfumată a cedrului, creând o experiență culinară cu adevărat deosebită.

Timp preparare: 15 minute | Timp de gatire: 90 minute | Numar de portii: 4


INGREDIENTE:

  • 1 pui de fermă (1,5 – 2 kg)
  • 2 linguri de sare
  • 1 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
  • 1 lingură de zahăr brun
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 4 crenguțe de cedru
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lămâie

INSTRUCTIUNI:

  1. Încălzește cuptorul la 200°C.
  2. Îndepărtează organele interne și curăță bine puiul.
  3. Amestecă sarea, piperul și zahărul brun într-un castron și freacă amestecul peste puiul curățat.
  4. Taie lămâia în jumătate și introdu-o în interiorul puiului, împreună cu usturoiul.
  5. Înfige crenguțele de cedru în interiorul puiului.
  6. Unge puiul cu ulei de măsline și așează-l într-o tavă pentru cuptor, pe un pat de crenguțe de cedru.
  7. Lasă puiul să se coacă în cuptor timp de 1 oră și jumătate, sau până când temperatura internă a cărnii ajunge la 75°C.
  8. Scoate puiul din cuptor și lasă-l să se odihnească timp de 10 minute înainte de a-l felia și de a-l servi.

Informatii Nutritionale per portie:

  • Calorii: 560
  • Grăsimi: 37g
  • Carbohidrați: 2g
  • Proteine: 52g
libris.ro

Ți-e încă poftă? Vezi mai multe rețete

reteta Budinca de banane - Gatesti Acasa
Deserturi

Reteta de Budinca de Banane

Aceasta budinca de banane este un exemplu perfect de cum pot fi combinate ingrediente simple si comune pentru a crea o reteta cu arome complexe si inedite. Textura cremoasa si parfumul dulce al bananelor se imbina armonios cu aroma delicata de cocos si cu notele subtile de caramel aduse de zaharul brun. In plus, faina de tapioca ii confera o consistenta densa si cremoasa, care se topeste in gura in fiecare lingurita.

Read More »
salata cu rosii si castraveti de la gatesti acasa; reteta de salata
bucatarie romaneasca

Salata de vara

Salata de vara este o combinație divină de legume proaspete, măsline, brânză feta și un dressing aromatic. Perfectă pentru zilele călduroase sau ca garnitură, această salată insotita de un colt de paine calda va transporta papilele gustative direct în inima bucarariei din casa bunicilor.

Read More »
reteta clatite pufoase american pancakes pe care sa le gatesti acasa pentru mic dejun
Bucatarie americana

Clatite pufoase sau american pancakes

Daca esti in cautarea unei gustari delicioase si reconfortante, atunci o portie de clatite pufoase sau american pancakes sunt alegerea perfecta! Aceste pancakes pufoase si moi sunt un clasic al bucatariei americane si sunt extrem de usor de facut, chiar si pentru incepatori.

Read More »
Varza Calită de Post
bucatarie romaneasca

Varză călită de post

Varză călită de post – rețetă savuroasă, ușor de preparat, ideală pentru zilele de post, cu ingrediente simple și aromă autentică.

Read More »
rulada rozeta cu carne de vita pe care sa o gatesti acasa
Aperitive

Rulada cu carne Rozeta

Fiecare felie tăiată cu măiestrie din rulada apetisantă dezvăluie un interior suculent și o armonie perfectă de arome. Gustul intens și echilibrat, accentuat de piperul proaspăt macinat și de notele subtile de bullion, te poartă într-o călătorie culinară de neuitat.

Read More »
prajitura cu portocale de la gatesti acasa
Deserturi

Portocalopita

Descoperă Portocalopita, o prăjitură cu blat pufos îmbogățit de aromele citrice ale portocalelor și acoperit cu un sos dulce-acrișor. Ideală pentru momentele de răsfăț, această delicatesă promite o experiență culinară autentică. Urmărește rețeta pentru un desert perfect de vară!

Read More »
Nu mai sunt retete de afisat