Budinca de banane este un desert usor de preparat, dar cu un gust divin. Odata ce o gusti, vei fi fermecat de combinatia delicata de banane dulci si lapte de cocos cremos. Fiecare lingurita iti va aduce o senzatie unica de savoare si prospetime, care te va purta direct in inima junglei tropicale. In plus, decorarea budincii cu fulgi de cocos prajiti si felii de banane proaspete o va face sa arate la fel de bine pe cat de bine miroase si gust. Asadar, pregateste-te sa te bucuri de o experienta culinara unica si deosebita cu aceasta budinca de banane!
Timp de preparare: 15 minute Timp de gatire: 30 minute Numar de portii: 4
Informatii nutritionale (per portie):
- Calorii: 247 kcal
- Proteine: 3 g
- Grasimi: 8 g
- Carbohidrati: 43 g
- Fibre: 3 g
Ingrediente:
- 3 banane coapte, bine zdrobite
- 1 cana lapte de cocos
- 1/2 cana zahar brun
- 2 linguri faina de tapioca
- 1/4 lingurita sare
- 1 lingurita extract de vanilie
Pentru decor:
- Fulgi de cocos prajiti
- Felii de banane proaspete
Instrucțiuni:
- Preîncălzi cuptorul la 180°C. Unge o forma de copt cu ulei sau unt.
- Intr-un bol, amesteca bananele zdrobite, laptele de cocos, zaharul brun, faina de tapioca, sarea si extractul de vanilie.
- Toarna amestecul de budinca in forma de copt, niveleaza suprafata si presara deasupra fulgi de cocos prajiti.
- Coace budinca timp de 30 de minute sau pana cand este aurie si ferma la atingere.
- Lasa budinca sa se raceasca pentru cateva minute inainte de a fi servita.
- Decoreaza cu felii de banane proaspete si mai multi fulgi de cocos prajiti.






