Budinca de banane este un desert usor de preparat, dar cu un gust divin. Odata ce o gusti, vei fi fermecat de combinatia delicata de banane dulci si lapte de cocos cremos. Fiecare lingurita iti va aduce o senzatie unica de savoare si prospetime, care te va purta direct in inima junglei tropicale. In plus, decorarea budincii cu fulgi de cocos prajiti si felii de banane proaspete o va face sa arate la fel de bine pe cat de bine miroase si gust. Asadar, pregateste-te sa te bucuri de o experienta culinara unica si deosebita cu aceasta budinca de banane!
Timp de preparare: 15 minute Timp de gatire: 30 minute Numar de portii: 4
Informatii nutritionale (per portie):
- Calorii: 247 kcal
 - Proteine: 3 g
 - Grasimi: 8 g
 - Carbohidrati: 43 g
 - Fibre: 3 g
 
Ingrediente:
- 3 banane coapte, bine zdrobite
 - 1 cana lapte de cocos
 - 1/2 cana zahar brun
 - 2 linguri faina de tapioca
 - 1/4 lingurita sare
 - 1 lingurita extract de vanilie
 
Pentru decor:
- Fulgi de cocos prajiti
 - Felii de banane proaspete
 
Instrucțiuni:
- Preîncălzi cuptorul la 180°C. Unge o forma de copt cu ulei sau unt.
 - Intr-un bol, amesteca bananele zdrobite, laptele de cocos, zaharul brun, faina de tapioca, sarea si extractul de vanilie.
 - Toarna amestecul de budinca in forma de copt, niveleaza suprafata si presara deasupra fulgi de cocos prajiti.
 - Coace budinca timp de 30 de minute sau pana cand este aurie si ferma la atingere.
 - Lasa budinca sa se raceasca pentru cateva minute inainte de a fi servita.
 - Decoreaza cu felii de banane proaspete si mai multi fulgi de cocos prajiti.
 
				






								
								
								