Pasca cu branza dulce si stafide

Pasca cu branza dulce si stafide este o capodopera culinara traditionala romaneasca care va aduce aminte de gustul copilariei si va incanta simturile cu aroma sa subtila de lamaie si vanilie. Savurati acest desert la Masa de Paste alaturi de cei dragi si bucurati-va de traditia culinara romaneasca.

Trimite această rețetă prietenilor tăi:

Facebook
Pinterest
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Pasca cu branza dulce si stafide este o capodopera culinara traditionala romaneasca, care impresioneaza prin textura sa moale si catifelata a aluatului, care se imbina perfect cu umplutura cremoasa de branza dulce si stafide. Gustul subtil de lamaie si aroma de vanilie subliniaza perfect dulceata desertului, iar stafidele hidratate ofera o explozie de savoare in fiecare muscatura. Datorita complexitatii si aromei sale deosebite, Pasca este un desert potrivit pentru a fi savurat in compania celor dragi sau alaturi de o ceasca de ceai cald. Prepararea acestei delicatese este o adevarata arta culinara, care cere indemanare si atentie la detalii. Pasca reprezinta un simbol al bucatariei romanesti si este unul dintre cele mai iubite deserturi uri traditionale, servit de obicei la Masa de Paste.


Timp de preparare: 90 min | Timp de coacere: 45 min | Nr. portii: 12


Ingrediente pentru pasca cu branza dulce si stafide

Ingrediente pentru aluat:

  • 500g faina
  • 100g unt
  • 100g zahar
  • 50g drojdie proaspata
  • 2 oua
  • 200ml lapte
  • 1 praf de sare
  • coaja rasa de lamaie

Ingrediente pentru umplutura:

  • 1kg branza dulce
  • 150g zahar
  • 150g stafide
  • 4 oua
  • coaja rasa de lamaie
  • vanilie

Mod de preparare pentru pasca cu branza dulce si stafide

  1. Amestecati faina cu sarea si adaugati untul la temperatura camerei, amestecand cu varful degetelor pana cand compozitia devine nisipoasa.
  2. Separat, amestecati drojdia cu laptele caldut si adaugati zaharul, ouale si coaja rasa de lamaie. Omogenizati bine si adaugati compozitia peste faina. Framantati aluatul pana cand devine elastic si se desprinde de pe maini. Lasati-l sa se odihneasca timp de 30 de minute, acoperindu-l cu un prosop curat.
  3. Intre timp, pregatiti umplutura amestecand branza dulce cu zaharul, ouale, stafidele, coaja rasa de lamaie si vanilia. Omogenizati bine si lasati deoparte.
  4. Dupa ce aluatul a crescut, impartiti-l in doua bucati: o bucata mai mare pentru baza si o bucata mai mica pentru capac. Intindeti bucata mai mare de aluat si asezati-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Turnati umplutura de branza dulce si stafide si acoperiti cu bucata de aluat mai mica, formand capacul.
  5. Lasati Pasca la dospit pentru inca 30 de minute, apoi ungeti-o cu ou batut si coaceti la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, timp de aproximativ 45 de minute, sau pana cand devine aurie.
Pasca cu branza dulce si stafide

    Informatii nutritionale pentru o portie:

    • Calorii: 360 kcal
    • Grasimi: 11g
    • Grasimi saturate: 6g
    • Carbohidrati: 52g
    • Zaharuri: 20g
    • Proteine: 14g
    • Fibre: 2g
    • Sodiu: 240mg

    Aceasta reteta este bogata in proteine si carbohidrati, ceea ce o face o optiune potrivita pentru energizarea organismului in timpul perioadei de Paste. Cu toate acestea, contine si un continut semnificativ de grasimi si zaharuri, asadar trebuie consumata cu moderatie, mai ales daca se doreste mentinerea unei diete echilibrate.


    Iti recomandam sa incerci aceasta reteta pentru Masa de Paste. O poti comanda si de la Mananci Acasa alaturi de alte preprate gatite numai la comanda si livrate oriunde in Bucuresti

    libris.ro

    Ți-e încă poftă? Vezi mai multe rețete

    reteta de salata berlineza de la gatesti acasa
    Aperitive

    Salata Berlineza

    Salata berlineză este o combinație armonioasă de texturi și arome, reușind să aducă în farfurie o parte din farmecul autentic al bucatariei germane. Ideală ca aperitiv sau ca garnitură alături de o bucată de carne friptă, această salată promite să vă cucerească papilele gustative cu fiecare înghițitură!

    Read More »
    Gateste Reteta de Pui crocant cu aroma de cedru
    Cina

    Pui crocant cu aroma de cedru

    Aromele de cedru și lemn se îmbină perfect cu puiul crocant și suculent, creând o experiență culinară de neuitat. Textura delicată a cărnii se împletește armonios cu notele parfumate și dulci ale zahărului brun, în timp ce sarea și piperul adaugă un gust picant și condimentat. În interiorul puiului, lămâia și usturoiul oferă o notă citrică și aromatică, care completează perfect aromele lemnoase.

    Read More »
    armale Autentice Românești - Rețetă Tradițională Pas cu Pas
    bucatarie romaneasca

    SARMALE

    Sarmalele reprezintă un simbol al ospitalității românești, iar cu această rețetă veți putea aduce la masa voastră tradiția și savoarea acestei mâncăruri apreciate în toată țara. Fie că pregătiți sarmale pentru o masă în familie, fie că vă pregătiți pentru o ocazie specială, această rețetă vă va ghida pas cu pas pentru a prepara cele mai delicioase sarmale.

    Read More »
    reteta salam de biscuiti pe care sa-l gatesti acasa
    Deserturi

    Salam de Biscuiți

    Redescoperiți salamul de biscuiți, un desert tradițional transformat într-o delicatesă modernă, îmbogățit cu ciocolată, stafide și nucă

    Read More »
    reteta gulas unguresc pe care sa o gatesti acasa
    Porc

    Gulas unguresc

    Imaginați-vă o simfonie a gusturilor, unde fiecare notă joacă rolul ei esențial. Începem cu carnea de vită și porc, bine alese, ce formează o bază robustă și plină de proteine. Apoi adăugăm ceapa și usturoiul, care se contopesc armonios, creând o melodie suavă și aromată.

    Condimentele sunt bineînțeles vedetele acestui spectacol: paprika și chimen, duetul ce adaugă căldură și un gust distinct, alături de mustar și maghiran care conturează o notă aromatică unică. Cartofii și sosul de roșii se alătură acestei compoziții, aducând o textură bogată și plăcută.

    Finalul? O tocană gustoasă, caldă și reconfortantă, în același timp simplă și rafinată, o îmbinare perfectă de tradiție și sofisticare. Acesta este Gulas, un fel de mâncare care, asemenea unei bune melodii, rămâne cu tine mult timp după ce s-a terminat ultima înghițitură.

    Read More »
    Nu mai sunt retete de afisat