Drob de miel cu verdeata si oua

Intr-o explozie de arome si texturi, acest drob de miel cu verdeata si oua reprezinta o reinterpretare creativa a acestei traditii culinare. Carnea de miel delicata si proaspata se imbina armonios cu verdeata aromata, intr-o creatie ce reprezinta o adevarata arta gastronomica. Ouale fierte tari, plasate strategic in mijlocul drobului, ofera un contrast delicios de textura si gust, amplificand savoarea acestui preparat.

Trimite această rețetă prietenilor tăi:

Facebook
Pinterest
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Reteta de drob de miel cu verdeata si oua este una deosebita, care imbina armonios traditia culinara cu rafinamentul si creativitatea unui chef cu stele Michelin. Ingrediente precum carnea de miel proaspata, verdeata parfumata si ouale cremoase sunt transpuse intr-o creatie culinara ce reprezinta o adevarata arta gastronomica.


Timp de preparare: 20 min | Timp de coacere: 45-50 min | Numar portii: 8


Ingrediente

  • 1 kg carne de miel tocata fin
  • 5 oua fierte tari
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de marar
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • frunze de salata si felii de lamaie, pentru garnisit

Instructiuni preparare drob de miel cu verdeata si oua:

Pentru preparare, trebuie sa toci fin ceapa verde, patrunjelul, mararul si usturoiul si sa le amesteci cu carnea de miel. Adauga sare si piper dupa gust, apoi modeleaza drobul intr-o tava de copt, apoi pune ouale fierte tari in mijlocul acesteia. Acopera cu o alta strat de amestec de carne si presara cu verdeata. Se coace la cuptor, la temperatura de 180 de grade Celsius, timp de 45-50 de minute.

Drob de miel cu verdeata si oua este un preparat culinar bogat in proteine si nutrienti esentiali, care poate fi servit ca fel principal alaturi de o salata verde proaspata si o felie de paine calda. Timpul de pregatire este de aproximativ 20 de minute, iar timpul de gatire este de 45-50 de minute. Aceasta reteta este suficienta pentru 8 portii generoase.

In concluzie, daca vrei sa incerci o reteta de drob de miel cu un twist gourmet, aceasta este alegerea perfecta. Savureaza-o cu familia si prietenii si bucura-te de experienta culinara memorabila pe care o ofera acest preparat traditional reinterpretat de un chef cu stele Michelin.


Informatii Nutrionale pentru 1 portie:

  • Calorii: aproximativ 450 kcal
  • Proteine: 35g
  • Grasimi: 30g
  • Carbohidrati: 6g
  • Fibre: 2g
  • Sodiu: 290mg

Aceasta portie de drob de miel cu verdeata si oua este o sursa buna de proteine si grasimi, insa trebuie consumata cu moderatie datorita continutului ridicat de calorii. Este important sa retinem ca aceste informatii nutritionale pot varia in functie de cantitatea exacta de ingrediente utilizate, precum si de alte factori, precum metoda de gatire sau adaugarea altor condimente sau ingrediente suplimentare.

libris.ro

Ți-e încă poftă? Vezi mai multe rețete

bucatarie romaneasca

Praz cu Măsline

Praz cu masline este o mâncare simplă, dar plină de savoare, care vă va transporta într-o călătorie culinară autentică, chiar în propria dvs. bucătărie.

Read More »
reteta de chiftele de pui cu sos de rosii de la gatesti acasa
bucatarie romaneasca

Chiftele de pui cu sos de roșii

Rețeta rapidă de chiftele de pui cu sos de rosii, ușor de realizat. Rezultatul este o masă hrănitoare și apetisantă, care va deveni cu siguranță una dintre favoritele tale.

Read More »
reteta hummus pe care sa o gatesti acasa
Aperitive

Hummus

Hummus, oh hummus, de unde să încep? E ca o petrecere în gură și toată lumea este invitată. Este cremos, de vis, este ca o scrisoare de dragoste către papilele tale gustative. Dar nu vă lăsați păcăliți de originile sale umile de năut, aceast fel mâncare este o adevărată capodopera gourmet. Este oaia neagră a dipsului, rebela tartinelor, nonconformistul aperitivelor. Nu-i este frică să fie diferit și nici ție nu ar trebui să-ți fie. Așa că uită de biscuiții plictisitori și bețele de țelină și lasă-ți papilele gustative să iasă la o plimbare sălbatică cu hummus. Este însoțitorul perfect pentru pita, legume sau chiar degetele tale. Da, ai citit bine, degetele tale. Pentru că atunci când vine vorba de hummus, nu există reguli, doar deliciu pur și nealterat.

Read More »
reteta de paste cu sos de rosii de la gatesti acasa
Cina

Paste cu Sos de Roșii

Explorează autenticitatea și simplitatea bucătăriei italienești cu această rețetă tradițională de paste cu sos de roșii. Realizată cu ingrediente de bază, dar cu gusturi profunde

Read More »
reteta musaca de cartofi cu carne de porc pe care sa o gatesti acasa
Porc

Musaca de Cartofi cu Carne de Porc

Această musaca de cartofi cu carne de porc este o îmbinare perfectă de arome și texturi. Cartofii sunt moi și cremoși, carnea de porc este suculentă și plină de arome, iar sosul de ouă cu cașcaval adaugă un strat de cremozitate și un gust deosebit. O poți servi ca atare sau alături de o salată verde proaspătă.

Read More »
Aperitive

Chiftele de Curcan

Descoperă magia chifteluțelor de curcan aurii și suculente cu rețeta noastră simplă și delicioasă. Amestecul de carne de curcan, ceapă, usturoi, și pătrunjel, legat cu ou și pesmet, se transformă în chiftele crocante la exterior și moi la interior. Prăjite în ulei de măsline până devin aurii, aceste chiftele sunt ideale pentru o cină sățioasă sau ca parte a unui bufet festiv. O rețetă care promite nu doar să satisfacă papilele gustative, ci să aducă și zâmbete la masă.

Read More »
Nu mai sunt retete de afisat