Reteta de drob de miel cu verdeata si oua este una deosebita, care imbina armonios traditia culinara cu rafinamentul si creativitatea unui chef cu stele Michelin. Ingrediente precum carnea de miel proaspata, verdeata parfumata si ouale cremoase sunt transpuse intr-o creatie culinara ce reprezinta o adevarata arta gastronomica.
Timp de preparare: 20 min | Timp de coacere: 45-50 min | Numar portii: 8
Ingrediente
- 1 kg carne de miel tocata fin
 - 5 oua fierte tari
 - 1 legatura de ceapa verde
 - 1 legatura de patrunjel
 - 1 legatura de marar
 - 3 catei de usturoi
 - 2 linguri de ulei de masline
 - sare si piper dupa gust
 - frunze de salata si felii de lamaie, pentru garnisit
 
Instructiuni preparare drob de miel cu verdeata si oua:
Pentru preparare, trebuie sa toci fin ceapa verde, patrunjelul, mararul si usturoiul si sa le amesteci cu carnea de miel. Adauga sare si piper dupa gust, apoi modeleaza drobul intr-o tava de copt, apoi pune ouale fierte tari in mijlocul acesteia. Acopera cu o alta strat de amestec de carne si presara cu verdeata. Se coace la cuptor, la temperatura de 180 de grade Celsius, timp de 45-50 de minute.
Drob de miel cu verdeata si oua este un preparat culinar bogat in proteine si nutrienti esentiali, care poate fi servit ca fel principal alaturi de o salata verde proaspata si o felie de paine calda. Timpul de pregatire este de aproximativ 20 de minute, iar timpul de gatire este de 45-50 de minute. Aceasta reteta este suficienta pentru 8 portii generoase.
In concluzie, daca vrei sa incerci o reteta de drob de miel cu un twist gourmet, aceasta este alegerea perfecta. Savureaza-o cu familia si prietenii si bucura-te de experienta culinara memorabila pe care o ofera acest preparat traditional reinterpretat de un chef cu stele Michelin.
Informatii Nutrionale pentru 1 portie:
- Calorii: aproximativ 450 kcal
 - Proteine: 35g
 - Grasimi: 30g
 - Carbohidrati: 6g
 - Fibre: 2g
 - Sodiu: 290mg
 
Aceasta portie de drob de miel cu verdeata si oua este o sursa buna de proteine si grasimi, insa trebuie consumata cu moderatie datorita continutului ridicat de calorii. Este important sa retinem ca aceste informatii nutritionale pot varia in functie de cantitatea exacta de ingrediente utilizate, precum si de alte factori, precum metoda de gatire sau adaugarea altor condimente sau ingrediente suplimentare.
				





								
								
								