Pasca fara aluat

Încearcă această reteta de pasca fara aluat si nu o vei uita! O combinație delicioasă de brânză, vanilie și coajă de lămâie, fără aluat. Timpul de preparare este de doar 15 minute și vei fi recompensat cu o pasca perfectă

Trimite această rețetă prietenilor tăi:

Facebook
Pinterest
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Această reteta pasca fara aluat este plină de aromele dulci și aromate ale vaniliei, cojii de lămâie și stafidelor, într-un amestec perfect cu brânza de vaci și crema de brânză. Nu doar că această pasca fără aluat are un gust delicios, dar este și o alegere mai sănătoasă, fără aluat, pentru cei care sunt atenți la alimentația lor.

Așa că, pregătește-te să îți satisfaci pofta de dulce cu această rețetă de pasca fără aluat, perfectă pentru orice ocazie, de la micul dejun, la prânz sau chiar ca desert după cină.


Timp de preparare: 15 min | Timp de gatire: 50 min | Numar de portii: 1 pasca de 18 cm – aprox. 6 portii


Ingrediente pentru reteta pasca fara aluat

  • 275 g brânză de vaci mai grasa, bine scursa de zer
  • 200 g crema de branza (gen Philadelphia, Almette sau alte marci)
  • 50 g faina de orez (sau faina obisnuita) sau amidon
  • 75 g zahar
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • miezul de la ½ pastaie de vanilie sau 1 plic de zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 80 g stafide
  • Pentru uns forma: 50 g unt și 1 lingura pesmet.

Instructiuni de preparare reteta pasca fara aluat

  1. Începe prin a încălzi cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește forma rotundă de 18 cm, prin unse cu unt și presărați cu pesmet.
  2. Într-un bol mare, amestecă brânza de vaci scursă, crema de brânză, făina de orez sau amidonul, zahărul, ouăle, sarea, vanilia și coaja de lămâie.
  3. Adaugă stafidele în amestecul de brânză și amestecă bine.
  4. Separă ouăle și bate albușurile cu un praf de sare până obții o spumă tare.
  5. Adaugă treptat albușurile în amestecul de brânză și amestecă cu grijă, pentru a nu strivi albușul.
  6. Toarnă amestecul de pasca fără aluat în forma pregătită și uniformizează suprafața.
  7. Pune forma în cuptorul încălzit și coace timp de aproximativ 50 de minute sau până când pasca devine aurie și fermă la atingere.
  8. Scoate pasca fără aluat din cuptor și lasă-o să se răcească timp de câteva minute înainte de a o scoate din formă.
  9. Serveste pasca caldă sau rece, tăiată în felii, pudrată cu zahăr pudră vanilat.
reteta pasca fara aluat
Pasca fara aluat

Așadar, nu mai aștepta și încearcă această rețetă delicioasă de pasca fără aluat, perfectă pentru orice ocazie. Bucură-te de gustul divin al brânzei de vaci și al cremozității delicioase a acestei prăjituri fără aluat, într-un mod gourmet și cu un timp de preparare scurt. Poftă bună!


Informatii nutritionale per portie

  • Calorii: 300
  • Proteine: 10g
  • Grăsimi: 18g
  • Carbohidrați: 25g

incearca si bunatatile gatite NUMAI la comanda si livrate la tine acasa Oriunde in Bucuresti de catre Mananci Acasa

Citeste si reteta de Pasca cu branza dulce si stafide

libris.ro

Ți-e încă poftă? Vezi mai multe rețete

Varza Calită de Post
bucatarie romaneasca

Varză călită de post

Varză călită de post – rețetă savuroasă, ușor de preparat, ideală pentru zilele de post, cu ingrediente simple și aromă autentică.

Read More »
reteta inghetata de casa cu capsuni pe care sa o gatesti acasa
Deserturi

Înghețată de căpșuni

Rețeta de înghețată de casă cremoasă cu căpșuni este esența serilor de vară, combinând dulceața naturală a căpșunilor cu cremozitatea smântânii într-un desert simplu, dar sofisticat. Fără necesitatea unei mașini de făcut înghețată, pregătirea este ușoară și rapidă, necesitând doar mixarea ingredientelor și congelarea acestora. Servită cu topping-uri la alegere sau alături de biscuiți crocanți, această înghețată promite să fie vedeta oricărei mese de vară, oferind o experiență răcoritoare și delicioasă cu fiecare înghițitură.

Read More »
salata cu rosii si castraveti de la gatesti acasa; reteta de salata
bucatarie romaneasca

Salata de vara

Salata de vara este o combinație divină de legume proaspete, măsline, brânză feta și un dressing aromatic. Perfectă pentru zilele călduroase sau ca garnitură, această salată insotita de un colt de paine calda va transporta papilele gustative direct în inima bucarariei din casa bunicilor.

Read More »
Reteta negresa cu ciocolata pe care sa o gatesti acasa
Bucatarie americana

Negresa cu ciocolata

Savurați aceste decadente brownie-uri cu ciocolată, o capodoperă culinară ce vă va cuceri simțurile și vă va încânta papilele gustative. Textura lor catifelată, bogată și umedă se îmbină perfect cu aroma intensă de ciocolată amăruie și dulce, oferind o experiență de neuitat.

Read More »
Reteta de Pui cu Fasole Neagra din bucataria mexicana pe care sa o gatesti acasa
Mexican

Pui cu fasole neagra – reteta mexicana

Rețeta de pui cu fasole neagra este o călătorie culinară autentică prin Mexic, o experiență gustativă bogată și savuroasă care îți va trezi simțurile și te va transporta direct în inima Mexicului. Aroma intensă și textura catifelată a boabelor de fasole neagră se îmbină perfect cu carnea de pui suculentă, iar gustul bogat este îmbogățit cu o selecție de condimente tradiționale mexicane.

Read More »
reteta Budinca de banane - Gatesti Acasa
Deserturi

Reteta de Budinca de Banane

Aceasta budinca de banane este un exemplu perfect de cum pot fi combinate ingrediente simple si comune pentru a crea o reteta cu arome complexe si inedite. Textura cremoasa si parfumul dulce al bananelor se imbina armonios cu aroma delicata de cocos si cu notele subtile de caramel aduse de zaharul brun. In plus, faina de tapioca ii confera o consistenta densa si cremoasa, care se topeste in gura in fiecare lingurita.

Read More »
Nu mai sunt retete de afisat